گزارش امروز: دومین همایش ملی خیرماندگار در حالی به پایان رسید که شرکت‌کنندگان در آن بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه تولید دانش مدیریت امور خیر و به‌کارگیری روش‌های اجرایی مؤثر برای حل چالش‌های نیکوکاری در ایران تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار ما؛ دومین روز همایش ملی خیرماندگار با حضور تعداد پرشماری از خیرین سراسر کشور و شخصیت‌هایی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

در ابتدای این همایش، نعمت‌الله موسی‌پور، دبیر علمی دومین همایش خیر ماندگار اظهار کرد: جمع بزرگی که در امور خیریه سهیم هستند، در این همایش گرد هم آمده‌اند. فراهم کردن فضایی برای گفت‌وگوی فعالان اهل نظر با کسانی که در عرصه عمل فعالیت دارند، کار سختی بود. خیران از آن جهت که بیشتر به عمل بپردازند، کمتر به گفتگو نشسته‌اند و این رسم عیاران بوده است. اما امروزه خیریه‌ها به گفت‌وگوی عالمانه و همکارانه با یکدیگر نیاز دارد تا یکدیگر را از تجربه‌های خوب خود بهره‌مند سازند، خیریه‌ها امروز باید به تولید دانش و مسائل علمی بها بدهند، همچنین خیریه باید نقد شود تا خود را در آیینه دیگری ببیند و بتواند قدم‌های مؤثرتری بردارد.

وی افزود: خیر ماندگار برای ما یعنی کار‌هایی که در زمینه دانش امر خیر لازم است. برای این تولید دانش، شناسایی چالش‌ها ضروری به نظر می‌رسد. چالش‌های پیش رو در امر نیکوکاری کشورمان را در سه سطح بررسی کردیم: سطح اول که محیط محلی است، نشان می‌دهد در این بخش، چالش‌هایی در زمینه اثربخشی، شفافیت، رقابت، محبوبیت، کارایی و پاسخگویی وجود دارد. سؤالاتی مانند اینکه آیا خیریه‌ها به درستی اولویت‌های زمین‌مانده را پوشش می‌دهد؟ کاری که خیریه انجام می‌دهد، آثار اجتماعی مثبت یا منفی در آن محله به وجود آورده است؟ آیا خیریه‌های دولتی توان همکاری با یکدیگر را دارند یا اینکه صرفاً به رقابت می‌پردازند؟، این‌ها سوالات مهمی است که در سطح چالش محلی مطرح می‌شود و باید برایشان پاسخی در خور بیابیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: در سطح ملی نیز با چالش‌های اقتصادی، قانونی، تربیتی و مدیریتی برای امور خیر مواجه هستیم. چنان که همگان از فقدان یک قانون جامع در امور خیر رنج می‌بریم و می‌دانیم برای مدیریت امور خیریه در ایران الگوی علمی و منسجمی نداریم. از نظر اقتصادی نیز امورخیریه نتوانسته است جایگاه خود را به عنوان اقتصاد چهارم باز کند، گویی امر خیر در کشور ما پولی است که باید هزینه شود! یعنی نظام اقتصادی شرایط را برای سرمایه‌گذاری، گردش مالی و اشتغال در حوزه امر خیر ایجاد نکرده است. نکته دیگر نیز این است که خیرین باید بازتولید شوند، اما متاسفانه در کشور ما تربیت و تولید نیکوکار به درستی انجام نمی‌شود.

موسی‌پور یادآور شد: در عرصه جهانی نیز با چالش سیاست و مصونیت برای امور خیر مواجهیم، چراکه دیپلماسی خیریه نداریم و نمی‌توانیم با بهره‌گیری از روش‌های مؤثر سیاسی از تجربه‌های موفق خیریه در دیگر کشور‌های دنیا استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه باید به توان علوم جدید اعتماد کنیم، گفت: این محصول آراسته شد تا نشان دهیم همکاری میان خیریه و دانشگاه می‌تواند به شکل مؤثری شکل بگیرد، حاصل همایش اول، خیر ماندگار شد که تعدادی از خیریه‌ها با بعضی مراکز علمی ارتباط گرفتند، در این همایش نیز می‌خواهیم روش‌های علمی در انجام امور خیریه را بازشناسی کنیم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *