گزارش امروز: نشست خبری رونمایی از سامانه الکترونیکی «سرباز ماهر» امروز صبح در قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه با حضور مسئولان ارشد نظام وظیفه و سایر دستگاههای ذینفع، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، صبح امروز (دوشنبه 28 آبان) نشست خبری رونمایی از سامانه «سرباز ماهر» در محل قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه برگزار شد. سامانه مذکور با هدف مکانیزه کردن اطلاعات و علاقه مندیها یا توانمندیهای افراد بالای ۱۵ سال در قبل از خدمت سربازی طراحی شده است. این افراد بصورت اختیاری با ثبت نام در این سامانه برای کسب یا تقویت مهارت مورد علاقه خود به مراکز ارائه دهنده این آموزش ها، هدایت می شوند.
سامانه مذکور در راستای طرح «مهارت آموزی کارکنان وظیفه» ایجاد شده که بسیاری از دستگاههای اجرایی در آن با ستاد کل نیروهای مسلح و به طور خاص قرارگاه مهارت آموزی این ستاد همکاری دارند. یک دستهبندی جغرافیایی و اقلیمی در این طرح و سامانه پیش بینی شده که مطابق محل زندگی افراد ثبتنام کننده، لیست مهارت ها و مشاغل مورد نیاز همان منطقه ارائه می گردد.
همچنین در حین خدمت سربازی، قابلیتهای جوانان توسعه یافته و آمادگی لازم برای ورود به بازار کسب و کار در آنها ایجاد خواهد شد. پس از خدمت نیز تسهیلگری و زمینهسازی برای کارآفرینی و اشتغال سربازان صورت خواهد گرفت. ثبت نام کنندگان در این سامانه از مزایا، امتیازات و مشوق های قبل از خدمت بهره مند شده و اطلاعات آنان به مراکز آموزشی نهادهای مورد توافق و مؤسسات مالی جهت بهرهمندی از هزینه های آموزشی بصورت وام، داده خواهد شد.
سردار مهدی فرحی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه در این نشست ضمن تبریک میلاد پیامبر اسلام و امام صادق علیهم السلام و ابراز خوشحالی از تقارن این ایام با رونمایی از سامانه «سرباز ماهر» گفت: سربازی ویژگی های خاصی از قبیل پیوستگی، گستردگی جغرافیایی و تنوع جمعیتی دارد. اگر علاوه بر بحث کمیت به کیفیت این مقوله بپردازیم می توان از این ساز وکار برای توسعه استفاده کرد و به عنوان یک ثروت ملی به آن نگریست.
فرحی با بیان این که سالانه بیش از 400 هزار سرباز وارد نیروهای مسلح می شوند که بیش از 40 درصد آنان تحصیلات دانشگاهی دارند، افزود: برای استفاده از این ظرفیت و ارتقاء بهرهوری سربازان از خرداد 96 قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه با دستور فرماندهی معظم کل قوا شکل گرفت. یکی از اهداف این قرارگاه، غنیسازی سربازی و کمک به حل معضل بزرگ بیکاری جوانان است. بسترسازی اشتغال با توسعه مهارت های شغلی میسر است که به دلیل مشغله سربازان در حین خدمت و فرماندهان آنان، تصمیم بر این شد که بخشی از مهارت ها در دوره قبل از خدمت ارائه گردد.
وی با اشاره به طراحی سامانه «سرباز ماهر» که در حال حاضر ویژه ثبت نام افراد ذکور 15 سال به بالا است، تصریح کرد: افراد بصورت اختیاری در سامانه ثبت نام می کنند تا با تمهیدات اندیشیده شده آمادگی لازم را در زمان ورود به دوره سربازی کسب نمایند. این افراد در صورت ثبت نام می توانند از مشوق ها و امتیازات در نظر گرفته شده قبل از خدمت وظیفه عمومی بهرهمند شوند.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ضمن بیان این نکته که با ارائه یک کد ملی و شماره تلفن همراه امکان ثبت نام فراهم است، تأکید کرد: 40، 50 پارامتر در سامانه وجود دارد که ثبت نام کنندگان باید اطلاعات درخواستی آن که شامل مشخصات، مدارک تحصیلی یا گواهینامههای اخذ شده و تخصصها و دورههای گذرانده یا علاقه مندیها و استعدادها است، وارد نمایند.
فرحی ادامه داد: در سامانه 3 تا 5 مهارت با توجه به اطلاعات ارائه شده و شرایط ثبتنام کننده پیشنهاد می شود که شانس اشتغال فرد در آن ها بیشتر است. برخی از مهارتها مختص نیروهای مسلح و در جهت نیازهای قوای مسلح است. بعضی از این مهارت ها نیز با توجه به کشش بازار، صنعت یا ظرفیت اشتغال در عرصههای گوناگون، ارائه می گردد.
وی با بیان این که با همکاری وزارتکار و معاونت اشتغال این وزارتخانه طرح «تکاپو» پیادهسازی و اجرا شده، گفت: در این طرح مهارتها و عناوین شغلی بر اساس شرایط اقلیمی و بومی هر منطقه ارائه می گردد. ضمن این که امکانی در سامانه «سرباز ماهر» فراهم شده تا ثبتنام کنندگان از مشاوره شغلی و روانشناختی شغلی بهره مند شوند.
رئیس سابق سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع اظهار کرد: اگر افراد ثبتنام کننده از قبل مهارت و تخصصی داشته باشند با ارئه مدارک آن میتوانند از مشوق هایی بهرهمند شوند. وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، علوم و تحقیقات و ورزش و جوانان از جمله دستگاههای فعال در خصوص ارائه مهارت به ثبتنام کنندگان، قبل از خدمت وظیفه هستند. سربازان در طول خدمت نیز با مهارتورزی و تکرار و تمرین زمینه تخصصی خود، کارت سابقه کار اخذ میکنند.
فرحی با ذکر این نکته که برای نیل به اهداف فوق نیاز به همکاری سایر دستگاههای اجرایی داریم، گفت: تاکنون با 14 وزارتخانه و دیگر مراکز و همچنین 16 دستگاه تفاهمنامه شده است. این دستگاهها به سهم خود در آموزشها و ارائه گواهی نامه به سربازان و همچنین دادن مشوقها و تسهیلات مورد نظر نقش دارند. بنابراین ثبتنام کنندگان باید تأمینکنندگان مهارتها که در سامانه «سرباز ماهر» معرفی شده را بشناسند و از همان مبادی گواهینامه اخذ نمایند.
وی با اشاره به راههای ارتباطی و دسترسی افراد به سامانه «سرباز ماهر» اظهار کرد: راحتترین نوع دسترسی به سامانه از طریق پایگاه اطلاعرسانی سرباز ماهر به نشانی اینترنتیsarbazmaher.ir است. سامانه مذکور از طریق جستجویsmaher.ir@ در کانالهای مجازی و پیامرسانهای داخلی در دسترس است. علاوه بر این می توان از اپلیکیشن موبایلی «سرباز ماهر» استفاده کرد. سامانه طبقهبندی ندارد و مربوط به نیروهای مسلح نیست و اطلاعات افراد محفوظ خواهد ماند.
این مقام مسئول در پایان با ذکر خلاصهای از اهداف کلی سامانه مذکور، تأکید کرد: گامهای 6 گانهای با طراحی سامانه در نظر گرفته شده که عبارتاند از: 1- ایجاد ارتباط و تعامل دو طرفه سامانه با جوانانی که هنوز به زمان سربازی نرسیدهاند(15 سال به بالا). 2- دومین هدف نیز راهنمایی مهارتی و شغلی است. 3- توسعه مهارتی. 4- اعمال امتیازات و مشوقها به ثبتنام کنندگان. 5- بهرهبرداری بهتر در حین خدمت سربازی. 6- آمادهسازی اشتغال پس از خدمت وظیفهعمومی.
بنا بر این گزارش، سردار ابراهیم کریمی جانشین سازمان وظیفه عمومی در این نشست، گفت: با رونمایی از سامانه «سرباز ماهر» اطلاعات افراد ذکور بالای 15 سال ثبت خواهد شد. این سامانه فرصت خوبی ایجاد می کند تا این افراد چند سال قبل از خدمت سربازی بتوانند حداقل یک مهارت بیاموزند.
کریمی با بیان این که در سامانه مذکور مشاوره های شغلی و مهارتی ارائه می شود، تصریح کرد: افرادی که دارای تخصص و یا مهارت قبلی هستند با ثبت نام در سامانه مذکور این زمینه برای آنان ایجاد می شود که مهارت های خود را توسعه داده و بصورت کاربردی آموخته های خود را محک بزنند. افراد بر اساس علاقهمندی و استعداد خود مهارت هایی میآموزند تا پس از خدمت بدون مشکل وارد بازار کسب وکار شوند.
وی با اشاره به اهداف طراحی سامانه «سرباز ماهر» تأکید کرد: نظام وظیفه درصدد برنامهریزی برای توزیع عادلانه امکانات و نیروی انسانی با استفاده از ظرفیت سربازی است که تا کنون در این زمینه خلأ و احساس نیاز داشته ایم. بر این اساس باید از توانمندیها و استعدادهای افراد استفاده کرد که با رونمایی از سامانه «سرباز ماهر» بستر مناسبی برای این موضوع فراهم شده است.
همچنین سردار کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز در نشست رونمایی از سامانه «سرباز ماهر» با بیان این نکته که نیمی از کشورهای دنیا دارای خدمت وظیفه عمومی در زمان صلح و جنگ هستند، گفت: از آنجا که کشور ما نیز راهی جز ادامه ساز وکار «وظیفه عمومی» ندارد، باید تسهیلاتی را برای سربازان در نظر بگیرد. یکی از این تسهیلات استفاده از ظرفیت وظیفه عمومی برای مهارتآموزی و توانمندسازی سربازان است.
کمالی با اشاره به اینکه برای نیل به این منظور باید شناخت کافی از مهارت ها، مشاغل و تواناییهای جوانان در بدو ورود به سربازی داشته باشیم، اظهار کرد: «سامانه سرباز ماهر» این امکان را به ما میدهد که اطلاعات کافی در مورد افراد به دست آورده تا در حین خدمت نیز توانایی های او را تقویت کنیم. پس از خدمت نیز فرد به سمت شغلی که در آن مهارت کسب کرده هدایت می شود.
وی افزود: اطلاعات فردی که چند سال قبل از خدمت در سامانه ثبت شده در بدو ورود به سربازی به سامانه سازمان وظیفه عمومی متصل می گردد و سربازان بر اساس توانمندیهایی که کسب کرده اند غربالگری و تقسیم می شوند. سربازان پس از خدمت نیز به وسیله سامانه «سرباز ماهر» از کمک ها، مشوق ها و تسهیلات اشتغال بهرهمند خواهند شد.
اداره سرمایه انسانی سرباز در پایان تصریح کرد: برای نیل به اهداف گفته شده با سازمان ها، وزارت خانه ها و دستگاه های اجرایی متعددی تفاهم شده تا زمینه اشتغال یا راهنمایی آنان برای ورود به بازار کسب وکار فراهم شود.
گفتنی است مراسم مذکور با حضور سردار مهدی فرحی فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه، سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح، سردار ابراهیم کریمی جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا، سید مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش وزارت آموزش و پرورش و جمعی دیگر از مسئولان کشوری و لشگری برگزار شد.
انتهای پیام//////